Pas op voor babbeltruc

maandag 7 september 2015

Bussum/Huizen - Zondag 6 september werd een 82-jarige vrouw in Bussum slachtoffer van een babbeltruc. Woensdag 2 september vond een poging babbeltruc plaats bij een 91-jarige vrouw in Huizen.

Zondag 6 september rond 13.45 uur werd bij een 82-jarige vrouw op de Jozef Israelslaan in Bussum aangebeld door een jonge vrouw. De vrouw vertelde dat haar oma tegenover de bewoonster woonde en ging zonder iets te vragen naar binnen. Ze hield de bewoonster vervolgens lang aan de praat en liep ondertussen door de woning. De bewoonster vertrouwde het niet en stuurde de vrouw weg.

Signalement van de vrouw

Een blanke vrouw, rond 30 jaar oud, ongeveer 1.60 m lang, donker haar in een staart. De vrouw sprak met een buitenlands accent en droeg een zwarte jas met zilveren ritsen en een donkere broek.

Woensdag 2 september rond 09.45 uur stond een man voor de deur van een 91-jarige bewoonster van de Blaricummerstraat in Huizen. Hij deed zich voor als werknemer van het waterleidingbedrijf en zei dat er werkzaamheden moesten worden verricht en dat de vrouw geld kreeg van het bedrijf. De man vroeg naar haar bankpas. De bewoonster kreeg argwaan en stuurde de man weg uit de woning. Er is niets weggenomen.

Signalement van de man

Blanke man, rond 30 jaar oud, 1.70 - 1.80 m lang, donker haar, sprak Nederlands zonder accent. Droeg een donker jack en een donkere werkbroek.

Begin augustus heeft de politie meerdere meldingen gekregen van vergelijkbare babbeltrucs. De politie raadt aan gezond wantrouwig te zijn bij bezoek aan de deur. Vraag om een legitimatie en bel bij twijfel het bedrijf waar de persoon zegt van te zijn. Legitieme bedrijven kondigen bezoek en werkzaamheden meestal per brief aan.

Geef nooit uw bankpas of pincode af, ook niet aan mensen die zeggen van de bank of van de politie te zijn. Banken en politie zullen nooit naar uw pincode vragen, deze is prive. Bent u slachtoffer geworden van een babbeltruc, doe dan altijd aangifte. Meer informatie staat op

.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Weesp | 112 alarmeringen Weesp | Goedkoop Tanken in Weesp | Supermarkten in Weesp | Weerbericht Weesp