Aanhoudingen na poging liquidatie

vrijdag 6 november 2015

Diemen - Op donderdagavond zijn vier mannen aangehouden naar aanleiding van een poging tot liquidatie donderdagmiddag 5 november in Diemen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De 44-jarige man werd donderdag 5 november 2015 meerdere keren beschoten aan het Fregat in Diemen. Hij zat in een auto op een parkeerterrein aan het Fregat toen hij beschoten met een automatisch vuurwapen. De man probeerde te vluchten en reed weg, waarna hij met zijn auto in een sloot belandde. De daders gingen er vandoor in een lichtkleurige gestolen Volkswagen en reden in de richting van het Diemerbos.

De politie startte direct een onderzoek. De omgeving werd afgezocht en getuigen werden gehoord. Ook werd een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk zijn op verschillende plaatsen in Amsterdam en Osdorp vier mannen in de leeftijd van 26, 27, 30 en 33 jaar aangehouden. Bij huiszoeking troffen rechercheurs vuurwapens, bivakmutsen en kogelwerende vesten aan. De vermoedelijk gebruikte vluchtauto is ook in Amsterdam aangetroffen.

De vier mannen zijn vrijdagmiddag aan de rechter-commissaris voorgeleid, ter toetsing van de rechtmatigheid van hun aanhouding. Drie van hen zitten nog vast voor verhoor, de vierde is vrijdagmiddag in vrijheid gesteld in opdracht van de rechter-commissaris, maar blijft verdachte.

Het slachtoffer was meerdere keren geraakt. Hij is hierbij gewond geraakt, maar buiten levensgevaar.

De politie heeft de zaak volop in onderzoek en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie. Het zou heel goed kunnen dat getuigen film of foto’s hebben gemaakt van het schietincident. Deze informatie is zeer welkom en kunt u uploaden op www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/uploadformulier.html

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Weesp | 112 alarmeringen Weesp | Goedkoop Tanken in Weesp | Supermarkten in Weesp | Weerbericht Weesp