Stijging aantal woninginbraken; meld verdachte situatie

dinsdag 24 januari 2017

Weesp - De afgelopen weken was er sprake van een stijging van het aantal woninginbraken in Weesp. De politie waarschuwt de bewoners om alert te zijn en bij verdachte situaties onmiddellijk contact op te nemen via 112.

In de afgelopen weken zagen we een opvallende stijging van het aantal woninginbraken. De politie zal daardoor de komende tijd hier extra aandacht aan besteden door extra (on)opvallend te surveilleren. Daarnaast worden bewoners gevraagd om alert te zijn en direct 112 te bellen bij ongebruikelijke of verdachte situaties. Ziet u iets dat u niet vertrouwt, zoals verdachte personen of vreemde auto’s in uw wijk, dan kunt u altijd de politie bellen. U helpt de politie als u bijvoorbeeld het kenteken van een verdachte auto en/of het signalement van een verdachte persoon aan ons doorgeeft.

Soms liggen laptops of andere waardevolle spullen open en bloot in de woningen. Daardoor zijn ze vanaf de straat goed zichtbaar. De kans op een woninginbraak neemt sterk af als u uw waardevolle spullen niet in het zicht legt.

 

Wilt u meer weten over woninginbraken? Kijkt u dan op onze website www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak. Hier vindt u onder andere tips over hoe u uw woning beter kunt beveiligen.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Weesp | 112 alarmeringen Weesp | Goedkoop Tanken in Weesp | Supermarkten in Weesp | Weerbericht Weesp